.
.

Besøk Ravensbourne, LondonTorsdag 17. januar besøkte vi Ravensbourne. Ravensbourne College of Design and Communication ble bygget i 1962. Det er et av de minste collegene i England med studenter fordelt over et bredt spekter av design og kommunikasjonsfag. Skolen har et godt rykte i England, og er rangert som en av de beste innenfor sine fagområder. Det måtte vi jo se nærmere på. I dag er Ravensbourne en spesialisert designhøyskole med ca 1400 studenter. Ravensbournes nye skole (nybygd i 2010 til den nette sum av £70 mil lioner) ligger i Greenwich, London ? ved siden av O2 are­naen, 20 min fra West End London.Utsikt fra skolevindu mot Docklands, Canary Warf og det samme i 3D fra Google Earth og en oversikt hvor London City, West End, ligger bakerst. Greenwhich med sine gamle brygger og dokker ut mot Themsen ble helt slettet til ingenmannsland rett før tusenårskiftet og store deler av det gamle London ble borte. O2 Arena, også kalt Millenium Dome, sto ferdig til år 2000. Deretter har det foregått intens byggeaktivitet i det Greenwich Peninsula området. Alt ligger på en landslynge ut i Themsen. Navn som Canary Warf og Isle of Dogs var for tidligere londonfarere ganske så uaktuelle steder å besøke.
Det bygges for bolig og næringsliv som forløpig er planlagt til 25.000 inbyggere og 24.000 arbeidsplasser. (hmm?) Det som interessant for oss som er engasjert i media, kommunikasjon, design, fashion osv. er at mye av TV- og filmbransjen etablerer seg med påfølgende byråer og produsksjonshus. I tillegg til andre skoler som Trinity College of Music , Laban Dance og Goldsmiths University of London.
Skolen har en fasinerende fasade med sin kamuflasjearkitektur. Her er brukt fliser som ikke repeteres som vanlig i to retninger, men i et matematisk basert mønster kalt "non-periodic tesselation" hvor vinduene er hull i mønsteret. Du ser rett inn i skolen og aktiviteten. Bildene til M. C. Escher inneholdt ofte denne type mønstre med f. eks. sammenflettede dyrefigurer. På innsiden finner du et åpent landskap og du kan se like lett ut som inn..Etasjene er åpne og det arbeides i åpne områder over hele bygget. I Enkeltvis, i grupper og noen klasser med tavle-lærer her og der. Rektor Lars, som er oppvokst på en liten skole langt oppe i (var det Ringebu?), hvor alle klassetrinn fra 1ste til syvende jobbet på samme pult, fikk til fulle sett og vist hvordan og hva han har ment hele tiden.

Besnærende syn for en forholdsvis satt lærer. Men hvordan den...? må jeg tenke på litt til. På innsiden fant vi alt av det nyeste utstyret vi kunne tenke oss og noe av det vi ennå ikke hadde tenkt på. (HDTV studios, rapid prototyping equipment, digi­tal media studios, og production suites, virtual environments, flexible digital teaching studios, research lab, og et "post graduate centre for enterprise and innovation"). De huser også noe som heter "Greenwich Digital Skill Center". Skolens film? og tv-​produksjonsfasiliteter kostet £10 millioner (100 millioner kroner) og er en av få skoler i verden med en så avansert post-​produksjonsfasiliteter. Utstyret er donert av Quantel.

Lydstudioene er også helt nye og absolutt "state of the art". Vesentlige bidrag fra Ahmet Ertegun (Atlantic Records) og Robert Plant og Jimmy Page fra Led Zeppelin. Dette som en vesentlig del i planen om å utdanne entreprenører til musikkindustrien. Med sine 20 meter fra O2-Arena er det directe linker til skolens studioer med fiber-optic. Dette med tanke på at skolen skal være en del av bilde- og lydproduksjon under OL 2012. Alt er spesial bygd for å gi studentene best mulig lærings? og jobbmiljø.

Ravensbournes særpreg er basert på kreativ utnyttelse av digital teknologi innen design og kommu­nikasjon, og er kjent for sin tverrfaglighet som gjør at studenter fra forskjellige design? og kommunikasjonsretninger kan jobbe sammen. Skolen har differensiert seg fra andre institusjoner gjennom deres visjon og utvikler stadig nye studieprogrammer i samarbeid av mange av de ledende kreative firmaene i London. Ravensbourne er en av de mest populære skolene blant engelske søkere og har opp mot 20:1 på de mest populære programmene.

Utenlandske søkere kommer erfaringsmessig lettere inn. Vi syntes da var fint å reise hjem igjen samme dagen med en god avtale for våre studenter i kofferten. Må nok snart tilbake igjen med riktig innstilt kamera og for å finne ut mer om Moving Image- og Motion Graphics-studiene. Kommer med mer info om studiene etterhvert og hvilke muligheter du som student på Idefagskolen nå har fått på Ravensbourne.

Bachelor og Master.

Websider Ravensbourne

Om Ravensbourne på designstudier.no

Bachelor utdanning Idefagskolen

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:


Husk meg?

Wictor Leonard Faanes

Wictor Leonard Faanes

Fra: Horten

Født: 1949

Lærer på Idefagskolen siden første dag i august 1990. Utdanna dekoratør og Grafisk designer.

Mer...

.


hits